Verbinden van medewerkers met elkaar en met Lean

  • Hoe neem je alle medewerkers mee in de why, how & what van Lean?
  • Hoe kun je elkaar inspireren en meer leren van elkaars successen en mislukkingen binnen een organisatie?
  • Wat is er voor nodig om een Lean transformatie sneller en duurzamer te laten verlopen?

Cruciale vragen waar wij ons al jaren graag druk over maken! Daarom komen we met een online leeromgeving en we noemen deze de LCG Connector. Het wordt een online omgeving waar leren over Lean en er mee aan de slag gaan centraal staan. Een omgeving die bijdraagt aan het verbinden van medewerkers. Online, maar zeker ook offline. Samen leren én samen doen.

Vijf redenen om de LCG Connector in te zetten

 

1. Alle medewerkers aan boord

Lean gaat niet om één medewerker die 1000 meter vooruit beweegt, maar om 1000 medewerkers die samen één meter vooruit bewegen! Betaalbaar, flexibel en daarmee voor iedereen beschikbaar: zó neem je álle medewerkers mee in het waarom, hoe en wat van een Lean transformatie.

 

2. Successen en resultaten zichtbaar voor iedereen

Successen behalen en deze zichtbaar maken is de brandstof van een Lean transformatie. Elk succes versterkt het vertrouwen dat de Lean manier van verbeteren werkelijk bijdraagt aan klantwaarde, werkgeluk en hogere efficiency.

 

3. Een fundament onder de lange termijn uitdaging

De Lean werkwijze is een investering op de korte termijn, om de vruchten te plukken op de lange termijn. Ook na de buzz van de eerste maanden valt er nog juist nog veel winst te halen. Het platform is en blijft er, om ook na het eerste, het tweede en na het vijfde jaar “Lean” de organisatie te blijven ondersteunen. Nieuwe medewerkers onboarden? Geen probleem! Impact van het afgelopen jaar rapporteren? Natuurlijk, dat kan!

 

4. Samen is het leuker

Inzicht in de Lean activiteiten van andere teams, andere afdelingen of zelfs in andere landen geeft enorm veel inspiratie. Van elkaar leren, elkaar opzoeken en helpen en bovenal successen met zijn állen vieren. Dat maakt Lean werken zo leuk! De Connector maakt het mogelijk.

 

5. Ook continu verbeteren zelf is een proces dat verbeterd moet worden

Waar staat het beste template voor een A3? Wat waren de geleerde lessen in de vorige Klantarena? Welke medewerker is bijzonder goed in het faciliteren van een visgraatanalyse? De structuur van de LCG Connector geeft de kans om samen beter te worden in het toepassen van de Lean mindset en de tools & technieken.