De LCG Connector is een online social leerplatform

Dat is een hele mondvol. Het is een online platform dat op maat ingezet kan worden in jouw organisatie. Zo krijgen jij en je collega's de kans om, waar en wanneer jullie willen, samen jullie Lean en Agile vaardigheden te vergroten.

De LCG Connector bestaat uit de volgende vier onderdelen:

  1. De Learning Bites, hapklare E-Learning modules, waar je in 10 tot 15 minuten meer leert over onder andere Lean en Agile. Bekijk hier de eerste leermodule gratis!
  2. Het Lean Lab, een database met Lean experimenteren. In elk experiment word je stap voor stap meegenomen in het toepassen van een Lean tool of techniek. Bijvoorbeeld het analyseren van een waardestroom, het vinden van verspillingen of het organiseren van een Klantarena. Alle tips & tricks, templates en materialen die je nodig hebt, vind je op een logische plaats in het experiment.
  3. De Social Activity Feed, een Facebook-achtige social feed die ingericht is om successen, geleerde lessen en hulpvragen te delen met collega's. Ook kun je er volgen welke Lean activiteiten er plaatsvinden in jouw organisatie.
  4. De Impact Hub, dé plaats waar alle afgeronde en lopende verbeterinitiatieven van jouw organisatie bij elkaar staan. Welke waardestromen zijn al geoptimaliseerd? Wat was de impact van die ene Kaizen? Wat leverde de 5S actie van collega's op? Welke collega's hebben ervaring met het leuk en effectief standaardiseren van werkprocessen? Je vindt het allemaal in de Impact Hub. De Impact Hub volgt later.

In onderstaande schets komen de vier onderdelen bij elkaar. De Learning Bites en het Lean Lab (experimenten) zijn vooral gericht op zelf Leren & Uitproberen. De Social Activity Feed en de Impact Hub (initiatieven) zijn vooral gericht op Verbetering & Vooruitgang in jouw organisatie:

Online platform LCG Connector